Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Un bebeluș schimbă un oraș întreg

Bună copii! Astăzi vreau să vă provoc și pe voi să aduceți schimbare în casele voastre prin povestea unui bebeluș, Virginia. Cine este Virginia?! Este o fetiță, care a adus multa bucurie, nu numai unei singure persoane, ci unui oraș întreg. Prezenta ei a schimbat vieți pentru totdeauna, fără să scoată nici măcar un cuvânt. 🙂


Roaring Camp

Roaring Camp era un loc îngrozitor unde locuiau minerii. Un așezământ cu case dărăpănate, cu cârciumi unde minerii se adunau să bea. Toți oamenii purtau un cuțit la ei. În locul acela erau mulți bețivi, multe crime și multă răutate.

Cel mai rău dintre toți era un om pe nume Charley care lucra și el în mine. Celor din jurul lui le era frică sa nu cumva sa îl enerveze. Ochii lui erau cruzi și neprietenoși. 


Apariția Virginiei

Într-o dimineață, pe când mergea spre lucru, Charley a văzut o mulțime de oameni adunată în fața magazinului. Cu toții se uitau la un ghemotocul de scutece care înfășau un bebeluș care plângea. El si-a făcut imediat loc cu coatele printre ceilalți oameni și s-a apropiat. Pe iarba a văzut o priveliște ce îți înmuia inima, un bebeluș nou născut.

Când Charley s-a uitat la bebeluș, aceasta a început să plângă cu amar. Cei din jur se holbau neputincios. Atunci, spre surprinderea tuturora, Chraley s-a aplecat și a ridicat bebelușul. Lăsați-o în seama mea, a mormăit el. Tom, adu-mi niște lapte, iar tu Jim, mergi la magazinul cel mare și adu-mi un biberon. Să nu îndrăznești să te întorci fără el. Băiatul a luat-o la fugă imediat. Și , Charley a dus fetița la el acasă.


Acasa la Charley

Când au ajus acasă a pus-o pe pătura lui murdară. O sa îi pun numele Virginia, a murmurat el. A luat o copaie veche și a încercat să o spele.

Dar era păcat sa înfașe un copil așa curat într-o pătură așa de murdara. Ei bine, a căutat o cămașa veche curata și a mai găsit și ceva cârpe curate. A înfășat-o cu acestea și a plimbat-o în sus și în jos încercând să liniștească țipatele ei de foame.

Tom și Jim au bătut timid la ușa aducând un biberon cu lapte. S-au holbat mirați când Charley a mormăit un mulțumesc. A durat puțin, dar în cele din urma Virginia a reușit să bea aproape tot laptele și a adormit liniștită în brațele aspre ale lui Charley. – Are nevoie de un pătuț a murmurat el. S-a dus în grabă la magazin.

Acolo a găsit o lada veche pe care a umplut-o cu paie. Soția vânzătorului i-a pus în mână un pachețel în care se aflau cele mai pufoase și frumoase hăinuțe de copil. Charley a zâmbit. Virginia era veselă cu hăinuțele ei cele noi și cu biberonul de lapte.


Cum a început schimbarea?

Câteva zile mai târziu, Charley se uita la fiica lui. Era în pătuț, frumoasă ca o floare în păturica ei curată. Dar ceva era greșit, pentru prima data, a observat petele murdare de pe podea.

Le-a frecat imediat bine până când podeaua a devenit curată, fără pată. Dar acum pereții păreau nelalocul lor. Nu observase până acum murdăria ce atârna de pe pereți și nici pânzele de păianjen.

Trebuie să curăț, sa fac rost de niște var și de o perie. A muncit din greu timp de două zile. În cea de-a doua zi, a luat-o cu mândrie pe Virginia pe genunchi. Fetița părea ca se uita la pereți, la tavan, dar apoi și-a oprit privirea asupra lui.

Charley a început să se simtă incomod, s-a uitat la hainele lui murdare, la barba lui neîngrijită, la mâinile lui murdare și și-a spus: poate ar trebui să mă uit într-o oglinda. Și astfel s-a spălat și și-a luat cele mai bune haine pe care le avea. Toată înfățișarea lui se schimbase complet.


Noul Charley

În zilele călduroase o scotea pe fetiță afară să se uite la păsărele. Oh, dar în curând va putea sa stea în funduleț și oare la ce va privi ? se gândi Charley.

La curtea asta plină de gunoaie și buruieni… asta nu e bine. S-a dus să facă rost de niște lemn și a făcut un gărduleț. Soția vânzătorului i-a dat niște semințe de flori pe care le-a plantat. În aerul dulce de munte, semințele au răsărit repede, iar când capul buclat al Virginiei a început să se uite peste leagăn, gradină lui era frumoasă și aranjată.

Copii, știți ce s-a întâmplat mai apoi?

Ceilalți oameni duri au început să vadă transformarea și au început să schimbe fiecare loc din oraș. Au curățat și au vopsit peste tot. Nimeni nu dorea să fie lăsat în urmă. Iarba a fost tăiată, semințele au fost plantate, chiar și vecinii au început să se ajute unii pe alții, iar Roaring Camp a devenit cel mai fericit orășel minier din lume.


Cum esti tu?

Copii, pot să vă întreb ceva: i-ați cerut Domnului Isus să intre în inimile voastre? Daca da, credeți că El vrea să locuiască într-o inimă murdară, așa cum era casa lui Charley?

Ai început să iți cureți inima? Ti-ai cerut iertare mamei că ai bombănit atunci când te-a trimis la culcare? I-ai cerut iertare Domnului Isus că nu ți-ai ascultat tatăl când ți-a spus sa iți strângi jucăriile? Aceste lucruri ne murdăresc inimile. Iar Domnul Isus nu suporta o astfel de inimă. Ceilalți din familia ta au putut oare sa vadă schimbarea în tine? Când vei merge să iți vizitezi verișorii, prietenii, bunicii, vor observa ei oare schimbare la tine?  Își vor dori și ei să devină ca tine?

Un bebeluș pe nume Virginia a reușit să schimbe un oraș întreg. Gândește-te ce poate face Isus prin tine,  daca Îl lași să iți curățească inima? Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci vei deveni cu adevărat o făptură nouă așa cum scrie în 2 Corinteni capitolul 5.


Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am pus mai sus. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂

De asemenea, dacă dorești să vorbești cu cineva, nu uita, noi suntem aici pentru tine!


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *