Publicat în zidim zâmbete, WE O' CLOCK

Puișorii

Dacă sunteți în lipsă de idei, iar copii se uită la voi cu ochișorii lor mici și rugători spunând parcă: să facem ceva! Puteți să creați puișorii, o idee drăguță și simplu de făcut acasă.

*Dacă copii sunt foarte mici, probabil contribuția părinților va fi mai mare, pentru că avem destul de mult de decupat.

necesarul

  • hârtie colorată galben și portocaliu
  • hârtie albă
  • creion
  • foarfecă
  • lipici
  • două dimensiuni diferite de formă de cerc, noi am folosit două căni

cum se procedează

1 Prima dată vom trasa conturul celor două cercuri pe hârtia galbenă.

2 După aceea, vom decupa.

3 Când cele două cercuri de dimensiuni diferite sunt decupate, vom proceda la fel, cu desenarea și decuparea hârtiei albe, pentru a confecționa ochii puișorilor. Iar din hârtia portocalie, vom decupa un dreptunghi, urmărind să se încadreze bine în cercul mic, unde va juca rol de cioc. Dreptunghiul portocaliu se va îndoi la mijloc, după care îl vom decupa cu foarfeca în formă de triunghi.

* Putem profita de această ocazie pentru a-i învăța sau a le aminti copiilor formele geometrice: cerc, dreptunghi, triunghi.

4 După ce toate formele sunt decupate, ne mai lipsește un singur pas, înainte de a ne apuca să lipim totul împreună. Vom trasa două cercuri, cu diametrul putin mai mare decât al degetelor de la mână, în partea de jos a cercului galben mare, pe care le vom decupa.

* Noi ne-am folosit de un perforator pentru a face o gaură în mijlocul cercului pe care urma să îl decupăm, pentru a ne face mai simplă decuparea în interiorul hârtiei galbene.

5 Astfel am ajuns la partea finală. Vom lipi pe rând prima dată cercurile galbene între ele, apoi vom lipi ochii și ciocul puișorului.

6 Dar stai! nu există puișor fără pene, nu? Da, așa este! Dacă cumva aveți trei pene adevărate pe acasă 🙂 puteți lipi pene adevărate. Noi însă nu am avut, așa că a trebuit să confecționăm și penele, pe care le-am făcut tot din hârtie galbena. De fapt am folosit din resturile rămase de la decuparea cercurilor, pe care le-am franjurat.

Asta a fost tot!
Am folosit degețelele noastre pe post de piciorușe pentru puișori și ne-am jucat.


Sperăm că v-a plăcut și vouă această idee!
Ne-am bucura mult să vedem cum au ieșit puișorii voștri.

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *