Publicat în zidim zâmbete, WE O' CLOCK

Joc pentru avioane de hârtie

Bună tuturor!

Vă mai aduceți aminte de articolul ”mașină dintr-o simplă cutie de carton” acolo vă spusesem să păstrați capacul cutiei pentru un alt joc. Acesta este jocul! Un joc simplu, dar care ne va testa abilitățile de a nimeri la țintă cu avioane. Un joc distractiv cu care ne putem juca atât afară cât și în casă, într-o zi ploioasă.


necesarul

  • coală de carton
  • hârtie de împachetat
  • diverse forme rotunde
  • marker
  • creion
  • lipici
  • foarfecă

cum se procedează

1. În primul rând puteți să alegeți o coală de carton de dimensiuni mai mari sau mai mici, în funcție de cât de mare doriți să fie jocul.
Prima dată vom desena conturul formelor rotunde alese (ale căror diametre trebuie să fie crescătoare) pe coala de carton.

2. Vom decupa cu cuterul toate formele rotunde, obținând cercuri pe coala noastră de carton.

3. Între timp se poate și decupa hârtia de împachetat cu care vom acoperi coala de carton, pentru a-i da personalitate.

4. Acoperim bine toată suprafața cartonului cu lipici, urmând să lipim hârtia de împachetat peste.

5. După ce am lipit, va trebui să decupăm și hârtia de împachetat astfel încât să obținem golurile necesare jocului. Noi am decupat așa cu puteți vedea în imaginile de mai jos.

6. După ce am decupat și lipit totul, va trebui să scriem punctajul pe joc. Gaura cea mai mare va avea cel mai mic punctaj, iar gaura cea mai mică, va avea cel mai mare punctaj.

Și acum, la joacă!


*** Mai aveți nevoie și de avioane din hârtie, dacă nu mai știți cum se confecționează avioanele din hârtie, puteți găsi un îndrumător aici.


cum se joacă?

Se sprijină tabla de joc de un picior de masă, scaun, etc. și se va încerca de la o anumită distanță, prestabilită, să se marcheze cât mai multe puncte.

Fiecare cerc are un punctaj, deci prin care cerc trece avionul, atâtea puncte ai obținut. Fiecare copil are câte încercări doriți.

Dacă jucați cu copii mai mari, atunci merită să faceți o competiție și să jucați pe scor, aceasta îi va motiva să se concentreze mai bine și să ducă sarcina la un bun sfârșit.

Dacă vă jucați cu copii mai mici, este suficient de satisfăcător să reușească să introducă avionul printr-unul dintre cercuri… punctajul nu va fi înțeles oricum…

Noi, am avut 7 și 3 ani, așa că am încercat doar să introducem avioanele prin cercuri. 🙂


Morala jocului

Dacă reușim să introducem avionul printr-un cerc mai mic, vom avea un punctaj mai mare, tot așa și când ești supus la provocări mai mari (de exemplu: să asculți imediat când mama îți spune ceva, să nu mai spui: nu vreau! etc.) și reușești, răsplata îți va fi mai mare în Ceruri.Dacă v-a plăcut ideea, nu uitați să ne scrieți!
Dar și dacă aveți alte idei pentru noi, scrieți-ne în căsuța de mai jos sau pe adresa noastră de email: sclipiride@viatasicantec.ro

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

2 gânduri despre „Joc pentru avioane de hârtie

  1. Bună ziua! Ce ați zice să încercați să faceți un fluier dintr-un tub de la folia de aluminiu sau din alt ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *