Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Stie Dumnezeu ce numar porti la pantofi?!

Bună tuturor!

Astăzi vreau să vă spun o poveste despre o fetiță care a cerut ceva de la Dumnezeu. Oare a primit? Urmăriți povestea până la sfârșit pentru a afla.


Care e primul lucru pe care îl faci când te trezești?

Dar înainte să vă spun povestea, mă întrebam care a fost primul lucru pe care l-ai făcut când te-ai trezit în această dimineață. Ai sărit din pat și te-ai dus la noua jucărie pe care ai primit-o? Sau ai alergat la baie? Ori poate te-ai întors pe partea cealaltă și ai continuat să mai dormi câteva minute? Eu sper că primul lucru pe care l-ai făcut a fost să te rogi. Sper să înainte de toate îi mulțumești lui Dumnezeu că te-a protejat peste noapte și Îl rogi să fie cu tine în noua zi. Dacă nu ai făcut aceasta, nădăjduiesc că a fost ultima dată când ai făcut altceva decât să te rogi, pentru că Domnul Isus vrea să înceapă ziua cu tine. Cum poți să treci prin zi fără să vorbești cu El?

Dar haide să vedem cum vorbim cu Dumnezeu. În rugăciune. Și cum ne rugăm? Isus a explicat aceasta ucenicilor Lui. În Matei 6 cu 6 Isus a spus:

”Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.”

Tatăl nostru este Domnul Isus. Spune-i ce simți. Spune-i despre acele lucruri care te fac să te simți îngrijorat sau speriat sau trist. El te va asculta și te va ajuta pentru că ești copilul Lui.

În Psalmul 139 spune:

black line”Tu mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol. Domnul știe totul despre tine.”


Există sau nu există Dumnezeu?

Dar să trecem la povestioară. Este vorba despre o fetiță pe nume Silvia Tărniceriu care a trăit chiar în Romania. De mică, ea a învățat să se roage. Întâmplarea aceasta are loc cu mult timp în urmă.

În acea vreme, țara noastră era sub regimul comunist. Partidul comunist era la putere și acel guvern nu permitea nimănui să se închine la Dumnezeu și băga oameni în închisoare dacă erau creștini. Aceasta înseamnă că la școală, copiii nu erau învățați despre Dumnezeu, cum sunteți învățați voi, ci erau învățați că nu există Dumnezeu.

Totuși, în casa Silviei, părinții ei erau creștini și au învățat-o despre Dumnezeu pe micuța Silvia.

Silvia trăia dintr-o familie foarte săracă care dormeau într-o singură cameră. Nu avea multe haine de purtat, de fapt Silvia trebuia să împartă o pereche de pantofi cu fratele ei mai mare. Ea purta pantofii de dimineața când mergea la școală iar după amiază, îi lua fratele ei care avea ore după amiază.

Într-o zi pe când era la școală, învățătoarea le-a zis că nu există Dumnezeu și că Dumnezeu nu a creat Pământul. Întreaga clasă a râs de Silvia pentru că știau că ea crede în Dumnezeu.

Așa că Silvia a devenit foarte confuză. Părinții ei credeau în Dumnezeu și se rugau Lui, dar învățătoarea ei a încercat să o convingă că nu există. Așa că a început să se îndoiască de tot ce au învățat-o părinții ei.


Ce se poate întâmpla dacă ne rugăm?

Într-o zi, la biserică, Silvia a auzit pastorul spunând că dacă ne rugăm, Dumnezeu ni se va descoperi. În acea seară, când toți ceilalți au adormit, Silvia s-a dat jos din pat și a îngenuncheat pe podea, lângă patul ei. Voia să îl găsească pe Domnul Isus. Ea a vorbit cu El și i-a spus despre toate lucrurile. L-a întrebat pe Dumnezeu dacă există cu adevărat, apoi s-a rugat spunând că dacă El există, să îi trimită o pereche nouă de pantofi, o bluză și un palton- care să fie doar ale ei. Câteva seri la rând, Silvia s-a rugat aceeași rugăciune.

Câteva zile mai târziu, într-o după amiază, tatăl ei a intrat în casă cu un pachet. Spunea că cineva din străinătate l-a trimis. Nimeni nu știa ce se află înauntru. Când tatăl s-a rugat și a mulțumit Domnului pentru acel pachet, Silvia ardea de nerăbdare să vadă ce e înauntru. Dacă Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea? Ghiciți ce s-a întâmplat! În acel pachet era o pereche de pantofi maro de fete, o bluză groasă gri și un palton lung.

Dar știți ce a fost și mai interesant? Când le-a probat, acestea i se potriveau perfect Silviei. Și nu erau bune de nici un alt copil din familia aceea mare. Silvia a fost atât de surprinsă dar și fericită. Dar eu nu am spus Domnului ce mărime am… trebuie să existe și sigur mă cunoaște dacă știe chiar și mărimea mea. Dumnezeu știe ce număr port la pantofi!

De atunci, Silvia nu a uitat cum Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea, i-a dat pantofi și i-a arătat că El există cu adevărat; că El știe fiecare detaliu despre ea și îi pasă de ea. 

Această fetiță a crescut și a rămas credincioasă lui Dumnezeu ajutând pe mulți oameni să îl cunoască pe El.


Tu te rogi când ai nevoie de ceva?

Povestea aceasta e foarte specială pentru că ne învață și pe noi să ne rugăm. Poate tu nu ai nevoie de o pereche de pantofi pe care să îi ceri Domnului, dar poate ai alte lucruri care sunt grele în viața ta. Poate ți-e greu cu temele de la școală, sau poate te simți singur, sau prietenii tăi te batjocoresc mereu. Tot ce trebuie să faci e să îți iei un pic de timp și să vorbești cu Domnul Isus. Să îi spui Lui totul pentru că El te cunoaște.  Știi că El cunoaște și câte fire de păr ai pe cap?

Sper ca deseară, înainte să te culci, vei vorbi cu Domnul Isus, așa cum a făcut Silvia, roagă-L să te păzească și spune-i Lui tot ce ai pe inimă. Dacă ai ști cât de mult te iubește și cât de mult Îi pasă de tine !Cu ajutorul Domnului și împreună cu piticii voioși, care sunt foarte dornici să joace în scenete, am îndrăznit să facem prima noastră poveste video. Ce spuneți, să îndrăznim să facem același lucru și pentru alte povești? Iti place?Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am pus mai sus. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂

De asemenea, dacă dorești să vorbești cu cineva, nu uita, noi suntem aici pentru tine!


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

2 gânduri despre „Stie Dumnezeu ce numar porti la pantofi?!

  1. Super tare filmulețul acesta! Trebuie să il vadă cât mai mulți. Felicitări ție, Denisei și bineînțeles copiilor! Sunt superbi!

    1. Mulțumim pentru apreciere! Da, ar fi fain să ajungă la cât mai mulți. Se poate distribui prin whatsapp 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *