Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

O jertfă tăcută

Încă o poveste din Biblie pentru copii, în imagini și audio.


Dumnezeu își îndeplinește promisiunea

Dumnezeu îi promisese lui Avraam şi soţiei sale, Sara că vor avea un fiu, iar urmaşii lor vor deveni o naţiune mare şi numeroasă ca stelele. Problema era că acum amândoi erau prea bătrâni pentru a mai avea copii. (Geneza 12:1-3, 15:14, 17:15-22, 18:9-15)

Avram si Sara

Avraam devenise atât de disperat să aibă un urmaş încât a conceput un copil cu Agar, sclava lui Sara. Dumnezeu a promis că urmaşii lui Ismael vor deveni şi ei o naţiune mare. Când Dumnezeu a spus lui Avraam că va avea un fiu cu Sara, Avraam a râs, deoarece era atât de vârstnic. (Geneza 16, 17:15-22)

Când Sara a auzit cei trei vizitatori trimişi de Dumnezeu spunând că peste un an ea va avea fiul promis de Dumnezeu, şi ea a râs necredincios. Deja era imposibil pentru ei să mai aibă copii. (Geneza 18:9-15)


Isaac

Domnul însă a fost bun cu Sara, şi şi-a ţinut promisiunea. Anul următor Sara a născut un fiu de la Avraam într-un mod miraculos.

Avraam, care avea acum o sută de ani, l-a numit pe fiul lui nou născut Isaac. Isaac înseamnă „el râde”. Avraam şi-a privit cu drag fiul crescând din bebeluş într-un tânăr.

Atunci Dumnezeu a hotărât să îl testeze pe Avraam. – Ia-ţi fiul, Isaac, pe care-l iubeşti în ţara Moria şi sacrifică-l pe muntele pe care ţi-l voi arăta. Avraam ştia că Dumnezeu nu vrea ca el să-şi omoare fiul, ştia însă că trebuie să aibă încredere în Dumnezeu şi să-l asculte pe El. Ce ar trebui să facă?

Ziua următoare a tăiat lemne pentru arderea de-tot, a pus şaua pe măgar şi a pornit spre Moria împreună cu două slugi şi Isaac.

După o călătorie de trei zile, Avraam a zărit muntele de departe. Le-a rugat pe cele două slugi să aştepte până când el şi Isaac se duc sus pe munte să se închine la Dumnezeu.

Avraam a luat lemnele pentru arderea-de-tot, şi le-a pus pe spatele lui Isaac ca să le ducă, în timp ce el a dus focul şi cuţitul.


Tată, unde este jertfa?!

Pe drum Isaac l-a întrebat: – Tată, iată focul şi lemnele, dar unde este mielul pentru arderea de-tot? Avraam a răspuns: – Dumnezeu Însuşi va purta de grijă de mielul pentru arderea-de-tot. Cei doi şi-au continuat drumul spre vârful muntelui.

Pe vârf Avraam a construit un altar, apoi a aranjat lemnele pe acesta.


Aacultarea lui Avraam

După aceea l-a legat pe Isaac, şi l-a aşezat pe lemne. A întins mâna, şi a luat cuţitul… – Avraame! Avraame! – un înger al Domnului a pus capăt testului. – Nu pune mâna pe băiat. Ştiu că te temi de Dumnezeu, întrucât L-ai pus înaintea fiului tău.

Avraam a ridicat ochii, şi a zărit un berbec încurcat cu coarnele într-un tufiş. A luat berbecul, şi l-a oferit în locul lui Isaac ca ardere de-tot. Apoi a numit locul „Domnul va purta de grijă”.

Atunci îngerul a vorbit din nou: – Pentru că nu ai cruţat pe singurul tău fiu, Dumnezeu te va binecuvânta, şi îţi va înmulţi urmașii ca stelele şi ca nisipul de la ţărmul mării. Prin sămânţa ta vor fi binecuvântate toate naţiunile pământului, pentru că M-ai ascultat.

Apoi Avraam şi Isaac sau întors la slugile, care îi aşteptaseră, şi au pornit spre sud la Beer-Şeba, unde locuiauDacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *