Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Să creștem ca plantele verzi

Bună, dragi copii!

Oare creșterea copiilor se poate compara cu creșterea planetelor verzi? Haideți, să descoperim împreună cum se cresc plante verzi, frumoase și mai ales: de ce au nevoie plantele ca să crească și să ne dea roadele mult așteptate?

O plantă nu poate sta pe loc, fie se dezvoltă și crește, fie se va ofili și va muri.

Dar să începem cu începutul!

Prima dată, sămânța e plantată și începe să crească, apoi crește și crește. Tot așa trebuie și noi să creștem spiritual.

Și tot așa cum plantele încep prin a-și dezvolta rădăcinile în pământ, tot așa să creștem și noi acolo unde oamenii nu pot vedea că vom creștem, în interior.


De ce au nevoie plantele ca să crească?

Exact! Fie că vorbim de plante de interior, plante pentru ghiveci, plante cățărătoare, plante medicinale sau orice formă de plante verzi, știu că ați învățat la școală că au nevoie de soare, cu lumina lui, și de picăturile de ploaie, nu-i așa? Să ne uităm la aceste plante cum cresc.

Rădăcinile cresc din ce în ce mai mari, iar planta împinge, împinge solul, până când iese afară. Planta aceasta nu se împotmolește, ci e plină de viață, sănătoasă și crește în soare și lumină.


De ce se ofilesc plantele?

Dragi mei copii, tot așa și noi să mergem în fiecare zi în lumina Domnului Isus, ca să creștem. Uită-te la această săracă floare de soare, a crescut apoi a murit.

Oare ce a intrat în viața acestei plante verzi, ar putea fi un gândac, un vierme sau un melc.


Gândaci

Acest gândac arată așa de frumos, dar cu siguranță, va omorî planta. Uneori fermierul vine și privește planta și se întreabă, oare ce s-a întâmplat cu planta aceasta? I-am dat tot ce are nevoie ca să crească și să fie plină de viață, dar ea se ofilește.


Viermi

Ia priviți acest vierme, ce gras s-a făcut? Pentru că mănâncă, mănâncă planta.            


Melci

Mai e și melcul care lasă o urmă în spatele lui, acolo unde mănâncă planta. Unele păcate sunt așa, lasă urme.

Mândria poate fi ca un gândac frumos, dar te va distruge pe tine și viața ta cum a distrus această plantă. Melcul poți sa vezi pe unde se duce, poate părinții tăi pot să treacă pe unde ai trecut tu prin casă, pentru că în urma ta ai lăsat mizerie, ai fost răutăcios cu bunica, i-ai bătut pe frații tăi mai mici, iar tu arăți ca o plantă care a început să fie mâncată de melc.

Poate viața ta e plină de viermi grași. Poate spui minciuni, furi, ai amărăciune și ură în inimă care te mănâncă precum un vierme.


Lipsă de nutrienți

Sau poate nu te hrănești cu ce trebuie, o plantă are nevoie de nutrienți buni din sol ca să crească, altfel te usuci.

Trebuie să ne hrănim cu ce e bun și hrănitor, o plantă are nevoie de nutrienți. Dar e trist dacă o plantă nu are parte de soare și de apă. Tot așa și tu, când nu ai parte de soare și de apă spirituală așa va arăta viața ta, ca o plantă uscată.

Urât, nu? Ti-ar plăcea să arăți așa?!


Buruienile

Sunt și alte lucruri care pot crește și pot sufoca planta bună, cum ar fi buruienile.

Ele mănâncă hrana plantei bune. Tot așa și certurile dintre frați și surori, strică planta bună pe care Dumnezeu a pus-o ca să crească în noi. Dar tu, dacă vrei ca planta să crească trebuie să scoți buruienile afară. Atenție, să sapi adânc până scoți rădăcinile buruienilor afară, altfel va crește din nou.

Știi cum se scot buruienile afară? Mărturisindu-ți păcatele, spunând: eu am greșit!

Iar când buruienile sunt afară și gândacii sunt alungați, viermii sunt dați jos, iar melcii sunt distruși, ai nevoie de ploaia spirituală – Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să ne rugăm și să vorbim cu Dumnezeu, și să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne vorbească… Dacă ai fost nerespectuos și răutăcios trebuie să, mergi să îți ceri iertare și să începi să îi respecți pe cei din jurul tău. La fel trebuie să-L respectăm pe Dumnezeu și să-I dăruim Lui ceea ce merită, inimile noastre în totalitate. Respectă pe cei din casa ta. Respectul poate fi arătat în multe feluri: fiind de ajutor, fiind bun, fiind ordonat, chiar și în dormitorul tău.

Atunci vei fi și ca o plantă care crește și crește și crește.

Lasă-L pe Domnul Iisus să îți arate dacă este în viața ta un gândac sau un vierme, un melc sau o buruiană. Și așa cum fermierul a văzut că planta crește, să vadă și cei din jurul tău că și tu vei crește.

Va fi așa cum citim în 2 Petru 3:18

”… ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.”

A-L cunoaște pe Iisus e ca și cum ai avea acea rază de soare care lucește în viață noastră și vei crește în harul Lui, devenind o plantă mare, frumoasă și sănătoasă.Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am pus mai sus. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂

De asemenea, dacă dorești să vorbești cu cineva, nu uita, noi suntem aici pentru tine!


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *