Bună tuturor!
Probabil că cei născuți înainte de `90 vă aduceți aminte de jucăria copilăriei noastre, modelino! Se vindeau peste tot, la fiecare chioșc, la fiecare tarabă… Îmi aduc aminte că eram în stare să ne jucăm cu ele de dimineața până seara, fără să ne plictisim. Ce triști eram când ni se spărgeau și ce bucuroși era când mama ne dădea ocazia să cumpărăm altul.
Da, era pe vremea când nu existau smartphoneurile și nu oricine avea un calculator acasă, erau vremuri bune…
Doar gândul la modelino vă stărnesc și vouă o mulțime de amintiri plăcute ale copilăriei, așa cum mi s-a întâmplat mie? Să vedeți ce sentimente vă vor încerca după ce îl veți ține în mână și veți începe să îl modelați, eu m-am simțit copil din nou 🙂
Copii care au participat la crearea vestiților modelino au fost super încântați să îi creeze, să îi decoreze și mai ales să se joace cu ei. Cred că urmează să am mulți vizitatori dornici de un modelino în zilele următoare 😀
BONUS
*pe ici pe colo se spune că sunt jucării antistres atât pentru adulți cât și pentru copii
Partea și mai bună este că această jucărie se poate confecționa acasă cu un minim de efort fizic și financiar.
Mai jos vă arătăm ce aveți nevoie pentru a face această jucărie distractivă, handmade, antistress -Modelino și cum se face.
Necesarul – pentru un modelino
- un balon
- făină, aproximativ șase linguri cu vârf
- o sticlă goală de 0,5l
- marker
- ceva fir de tricotat/ ață/ sfoară – ce aveți pe acasă
cum se procedează
1. Se ia un balon și se umflă, pentru a forța materialul să se dilate și să fie mai modelabil.
2. Pentru a introduce făina în balon, trebuie să puneți făina în sticlă, umflați balonul și apoi conectați balonul umflat la gâtul sticlei. Astfel mișcați în sus și în jos până ați transferat toată făina din sticlă în balon.
*ATENȚIE! Să nu lăsați aerul din balon să iasă cu viteză, decât dacă doriți să facți o baie cu făină și să umpleți totul din jurul vostru cu făină 😀
3. După ce legați bine balonul puteți începe să îi desenați fața cu un marker permanent, de preferat. Dacă nu aveți marker permanent, numai bine îi puteți redesena fața în câte stări doriți.
4. După ce s-a uscat markerul, puteți să îi puneți și păr, ca să pară mai haios. Aveți nevoie de două degețele și niște fir de tricotat/ sfoară/ ață mai groasă, ce aveți prin casă. Noi am folosit niște sfoară reciclată, care a fost folosită la construcții.
Gată! Pe cât este de simplu, pe atât este de amuzant. De acum puteți să îi urmăriți pe copii cât de fericiți sunt să se joace cu jucăria copilăriei noastre.
P.S. Petru (dreapta) a spus că dorește să confecționeze o familie întreagă de modelino :D, iar eu abia aștept să o văd.
morala jocului
Ce minunat ca jucându-ne cu această jucărie amuzantă putem învăța și ceva pentru viața noastră de credință. Parcă această jucărie ne spune: -Vezi, așa cum eu mă las modelată de tine în felul în care îți dorești tu, tot așa să te lași și tu modelat de Dumnezeu în felul în care El dorește. Și să știi că pe când tu mă modelezi ca să râzi de înfățișarea mea, Dumnezeu dorește să te modelize ca să arăți tot mai asemănător cu forma perfectă în care El vrea să fii.
Dacă v-a plăcut ideea, nu uitați să ne scrieți!
Dar și dacă aveți alte idei pentru noi, scrieți-ne în căsuța de mai jos sau pe adresa noastră de email: sclipiride@viatasicantec.ro
Cu bucurie,
Oana și piticii voioși
Bună ziua! Ce ați zice să încercați să faceți un zmeu ?
Bună ziua, Maria! Mulțumim de idee, vom încerca.
Cu plăcere! Abia aștept să văd cum vă va ieși.