Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

O nuntă interesantă

Iacov fugea de fratele său Esau și se afla pe drumul spre fratele mamei sale, Laban, din Harran. El spera, de asemenea, să găsească o soție. La Betel, Domnul i-a spus printr-un vis că era cu el și toată lumea va fi binecuvântată prin el și urmașii săi.

Pe măsură ce Iacov se apropia de Harran a văzut o fântână acoperit de o piatră mare și trei turme de oi care pășteau în apropiere.

Iacov a întrebat păstori: „Fraților de unde sunteți?”. „Din Harran”, au răspuns ei. „Cunoașteți pe Laban, fiul lui Nahor?” întrebă Iacov. „Îl cunoaștem și este sănătos”, au răspuns. Și tocmai atunci venea Rahela, fata lui, cu oile.

Când a văzut Iacov pe Rahela, fiica unchiului său Laban, a prăvălit piatra de la gura fântănii și a adăpat turma lui Laban, fratele mamei sale. I-a spus lui Rahela cine era, a sărutat-o și a plâns tare. Și ea a fugit să-i spună tatălui ei.

Laban l-a invitat pe Iacov să stea cu ei. O luna mai târziu, Laban a spus: „Fiindcă ești rudă cu mine să-mi slujești oare degeaba? Spune-mi ce simbrie vrei?”

Laban avea două fiice; cea mai mare se numea Lea și cea mai mică era Rahela.


Angajamentul

Iacov iubea pe Rahela și a zis: „Îți voi sluji șapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică.“

Astfel, Iacov a slujit şapte ani pentru Rahela; şi anii aceştia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea.


Nunta

Laban a adunat pe toţi oamenii locului şi a făcut un ospăţ. Dar Laban i-a dat-o pe Lea și nu pe Rahela de soție lui Iacov.

Doar în dimineața următorare Iacov a descoperit că s-a căsătorit cu Lea și nu cu Rahela.

Atunci, Iacov a zis lui Laban: „Ce mi-ai făcut? Nu ţi-am slujit oare pentru Rahela? Pentru ce m-ai înşelat?” Laban a răspuns: „În locul acesta nu-i obicei să se dea cea mai tânără înaintea celei mai mari. Isprăveşte săptămâna cu aceasta, şi-ţi vom da şi pe cealaltă pentru slujba pe care o vei mai face la mine alţi şapte ani.”

Iacov a făcut aşa şi a isprăvit săptămâna cu Lea; apoi, Laban i-a dat de nevastă pe fiică-sa Rahela.

Când Domnul a văzut că Lea nu era iubită de Iacov, El i-a dat patru fii: Ruben, Simeon, Levi și Iuda. Rahela însă era sterapă.


Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *