Publicat în as mânca ceva bun, WE O' CLOCK

Mai vreau, te rog!

Mai vreau, te rog? Vă întrebați, oare ce? Ei bine, varză! Varză Kale! Da, nu bomboane, nu ciocolată, ci ceva verde. 😮 Am făcut chipsuri din varză Kale.

Sincer, știam că a acești copii adoră dulciurile și mă gândeam sfioasă: oare cum vor reacționa când le voi propune să mâncăm ceva verde. Cu siguranță a ajutat și cuvântul ”chipsuri”. Da, am făcut chipsuri verzi, din varză kale.

Dacă aveți și voi poftă de chipsuri coapte, bune și sănătoase, nimic mai ușor!
Mai jos vă vom arăta cum am făcut noi CHIPSURI DIN VARZĂ KALE!

100 g de varză kale conține:
Vitamina A – 9.990 IU
Vitamina C – 120 mg
Calciu – 150 mg
Fier – 1,5 mg
Vitamina B6 – 0,3 mg
Magneziu – 47 mg


necesarul

  • 4-5 frunze de varză Kale
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță rasă de sare (dacă aveți puteți folosi sare roz de Himalaya)
  • piper (după gust)
  • condiment de porumb/ condiment iute (puteți adăuga condimentul preferat)

cum se procedează

1. Mergeți în grădină sau la magazin pentru a vă procura frunzele de varză. Noi am apelat la grădina noastră improvizată într-un ghiveci.

*dacă aveți o grădină cât de mică, ar fi păcat să nu alocați un loc pentru a crește măcar o varză Kale. În magazine este destul de greu de găsit, iar prețul nu este cel mai prietenos, însă proprietățile acesteia sunt numeroase.

2. După ce vom spăla și usca frunzele cu ajutorul unui prosop, vom începe să rupem frunzele în bucăți mai mici, îndepărtând cotorul frunzei.

3. Într-un alt bol, vom pune pe rând: uleiul, sarea, piperul și un condiment preferat, apoi vom amesteca bine.

4. Între timp, trebuie să pregătim și tava, pentru a pune chipsurile în cuptor. Nu trebuie făcut nimic special, ci doar sa punem hârtie de copt, ca să nu mai trebuiască să spălăm tava.

5. Vom apropia cele două boluri și vom înmuia bucățile de varză Kale în mixtura preparată, apoi le vom așeza în tavă.

*am făcut un munte de bucăți de varză, în tavă, pentru că am avut impresia că nu ne va ajunge compoziția, așa că am pus toate bucățile rămase peste cele din tavă și am amestecat bine, apoi le-am distribuit în tavă.

6. Setați cuptorul la o temperatură de 150oC pentru 15 minute. Și așteptați cu nerăbdare să treacă timpul… 🙂

7. Când timpul a trecut le puteți scoate într-un bol și consuma proaspete. De ce? Pentru că partea mai puțin plăcută la aceste chipsuri, este că nu se pot consuma decât în decurs de trei ore, după ce le-ați scos din cuptor.

La noi au fost gata în mai puțin de cinci minute. 😀


Dragi prietene, copii adoră să ne ajute în bucătărie, știu că nu avem mereu timpul necesar să facem preparatele zilnice necesare împreună cu ei, însă din când în când implicarea lor în prepararea unor rețete simple, consolidează relația noastră cu ei. Ce spuneți voi despre această afirmație?


rețeta pentru download

Mai jos v-am lăsat și rețeta de chipsuri din varză Kale, care se poate și downloada, imprima și adăuga la caietul cu rețete sănătoase.


Sperăm că v-a plăcut articolul! Dacă aveți propuneri de alte rețete pe care am putea să le facem împreună, abia așteptăm să ne scrieți în căsuța de mai jos.


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

2 gânduri despre „Mai vreau, te rog!

  1. Ce fain! Am mai auzit o singură dată, de curând, pe cineva vorbind de aceste chipsuri. Trebuie neaparat să le încercam și noi! Te vom ține la curent despre cum a mers treaba și cat de gustoase ne-au ieșit. Aaa…sau cât de mult le vor plăcea picilor – sunt curioasă!
    Mulțumesc de rețetă!

    1. Cu drag! Da, este o rețetă destul de nouă și pentru noi. Așteptăm poze și să aflăm dacă au fost mâncate cu poftă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *