Publicat în visătorul realist, WE O' CLOCK

Dacă nu-l găsim pe piață, să-l preparăm acasă

Bună tuturor!

Iată, deschidem categoria de experimente cu acest articol, pe cât de simplu pe atât de practic. Mai ales în aceste vremuri de COVID-19, când riscăm să nu-l mai găsim pe piață.

Levi a venit la mine într-o dimineață, la ora 7:00, mai exact 🙂 și mi-a spus, foarte clar, că dorește să îl învăț să facă dezinfectant natural.

Asta da provocare, mi-am șters ochii cu mâinile, l-am privit din nou, dar expresia de pe fața lui, și ea pe jumătate adormită, m-a făcut să scotocesc prin dulapuri ca să pregătesc cele necesare.

Seriozitatea din ochii lui, multele întrebări și dorința lui de a reține rețeta, pe care să o facă și acasă, m-a făcut să îmi revin, căci trebuia să mă ridic la înălțimea așteptărilor.

Vă invit să îl urmăriți, considerând că poate vă va fi de folos și vouă acest mod simplu de a face un dezinfectant natural acasă.


necesarul

pentru 100 ml de dezinfectant natural, avem nevoie de:

  • 25 ml de glicerină
  • 15 ml de alcool izopropilic 99,9%
  • 60 ml apă distilată
  • 5 picături de ulei esențial de cuișoare
  • 5 picături de ulei esențial de oregano
  • 10 picături de ulei esențial de lămâie
  • 10 picături de ulei esențial de lavandă
  • 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai
  • recipient
  • etichete, doar dacă doriți

cum se procedează

1. Pentru început asigurați-vă că recipientele pe care urmează să le folosiți sunt curate și nu conțin urme ale produselor pe care le-au conținut anterior. Noi am avut recipiente tip spray, dar se pot folosi și recipientele de la săpunul de mâini.

2. Vom turna soluțiile direct în recipient, după cum urmează:

Vom începe cu cei 25 ml de glicerină sau dacă vă este mai ușor umpleți aproximativ un sfert din recipient

Se adaugă cei 15 ml de alcool, noi ne-am folosit de o seringă curată pentru a măsura cantitatea necesară.

Se va umple recipientul cu apă distilată până sus, însă nu uitați că va trebui să lăsați locul necesar ca pompița să intre înapoi în recipient.

Noi am făcut două pentru că am dorit să mai facem una pe care să o dăruim.

Se adaugă uleiurile esențiale după indicațiile din rețetă. Nu vă speriați dacă nu aveți unul dintre uleiurile din rețetă, puteți face dezinfectantul și fără unul dintre ele, însă probabil veți pierde din calitățile acestuia.

Se pune capacul și se agită pentru ca soluția să se omogenizeze


Dacă cumva aveți pe acasă și țineți la aspectul produsului, puteți să îl decorați cu etichete.

Gata! Dezinfectantul nostru NATURAL și preparat acasă, este numai bun de folosit. Este atât de simplu de făcut încât chiar și un copil de 7 ani îl poate face. 🙂


Cum vi se pare? Veți încerca rețeta?

Dacă sunteți iubitoare de produse naturale, produse DIY (hand made/home made) atunci cu siguranță vă va fi de folos rețeta de mai jos, pe care o puteți downloada și atașa la lista voastră de produse naturale.


Sperăm că v-a plăcut articolul! Dacă aveți propuneri de alte experimente pe care am putea să le facem împreună sau pe care ați dori să ne vedeți testându-le, așteptăm cu nerăbdare propunerile voastre în căsuța de mai jos.


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *