Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

Nu fugi când dai de greu!

Dumnezeu promisese lui Avraam că va deveni tatăl unei naţiuni mari. Însă el şi soţia sa, Sarai, nu aveau copii, şi amândoi au devenit bătrâni.

Avram si Sara

Sarai a avut o sclavă egipteancă numită Agar. Ea a dus această sclavă la Avram, şi a zis: – Eu nu am născut copii, ţi-o dau însă pe Agar, ca să poţi avea copii cu ea. Avram şi Agar au avut un copil împreună. 

Când a rămas însărcinată, Agar a dispreţuit-o pe Sarai, care în schimb s-a purtat rău cu ea. Viaţa Agarei a fost atât de grea, încât aceasta a fugit în deşert. 

Rămasă singură şi neajutorată, s-a oprit la un izvor, pentru a se odihni şi a bea apă. Un înger al Domnului a găsit-o acolo.

– Agar, de unde vii şi încotro te duci? – întrebă îngerul.

– Fug de stăpâna mea, Sarai – răspunse ea.  – Întoarce-te la Sarai, şi fă ceea ce îţi cere – spuse îngerul.

– Vei naşte un fiu, şi îl vei chema Ismael (ceea ce înseamnă Dumnezeu aude). Domnul ţi-a auzit mâhnirea. Urmaşii tăi vor fi mai mulţi decât se pot număra.

Agar l-a ascultat, şi când copilul s-a născut, l-a numit Ismael. Niciodată nu a uitat, cum a venit Dumnezeu să o salveze şi a spus: – Tu eşti Dumnezeul, care mă vede. 

Avram avea optzeci şi şase de ani, când Agar l-a născut pe Ismael.

 Dumnezeu a promis că Avram şi Sarai vor avea un copil. Acest lucru părea imposibil să se întâmple. Nimic nu este, însă, imposibil pentru Dumnezeu.

Avram si Sara

Drag copil, care ai citit această poveste, nu fugi când dai de greu!

Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Un gând despre „Nu fugi când dai de greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *