Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

Binecuvântarea tatălui

Când Isaac a fost bătrân, ochii lui erau atât de slabi încât nu mai putea vedea.

Isaac l-a chemat pe fiul său cel mare, Esau, și a spus: „Eu sunt bătrân acum și aproape de moarte. Ia-ti săgețile și arcul și vânează un animal sălbatic pentru mine. Pregătește o masă așa cum îmi place, ca să pot să îți dau binecuvântarea mea înainte de a muri.

Rebeca a ascultat în timp ce Isaac îi vorbea lui Esau. Când Esau a plecat, Rebeca i-a spus lui Iacov să aleagă două capre tinere, ca ea să poată pregăti niște mâncare gustoasă pentru Isaac. Planul era ca Iacov să ducă mâncarea tatălui lui, pentru ca el, și nu Esau, să primească binecuvântarea tatălui său înainte de a muri.


Vicleșugul lui Iacob

– Dar fratele meu Esau este un bărbat păros, în timp ce eu am pielea netedă, „Iacob a protestat. „Și dacă tatăl meu mă atinge și află că-l păcălesc? Aș atrage asupra mea mai degrabă un blestem decât o binecuvântare. ” „Fă cum spun eu”, răspunse Rebeca. Ea apoi i-a acoperit mâinile și partea netedă a gâtul cu blană de capră.

Iacov a mers să-l vadă pe Isaac cu mâncarea gustoasă pe care Rebeca a făcut-o. „Cine este?” A întrebat Isaac. „Eu sunt Esau al tău, primul născut ”, Iacov a mințit.

„Apropie-te ca să pot să te ating și să știu că ești fiul meu Esau”, a spus Isaac. Iacov a făcut acest lucru. Isaac a spus: „Vocea este a lui Iacov, dar mâinile sunt ale lui Esau. ”

Iacov a sărutat pe tatăl său, iar când Isaac a simțit mirosul hainelor lui, l-a binecuvântat. L-a făcut stăpân peste fratele său și peste toate rudele lui. Națiunile și oamenii să se închine înaintea lui. Cei care îl vor blestemata să fie blestemați și cei care îl vor binecuvânta să fie binecuvântați.


Reacția lui Esau

Iacov abia plecase din prezența tatălui său, când fratele său Esau a venit de la vânătoare și a pregătit o masă. „Cine ești?” a întrebat Isaac. „Sunt primul tău născut, Esau ”, a fost răspunsul. Isaac a început să tremure și a spus: „Atunci cine mi-a gătit vânatul și mi l-a adus? Am mâncat chiar înaintea sa, a venit și l-am binecuvântat – și într-adevăr va fi binecuvântat!’

Binecuvântă-mă și pe mine tată!” a cerut Esau. – Fratele tău, a venit cu vicleșug și ți-a luat binecuvântarea” strigă Isaac. „Este a doua oară când a profitat de mine”, Esau a plâns. – El mi-a luat dreptul de întâi născut și acum mi-a luat și binecuvântarea! „

„L-am făcut pe Iacob domn peste tine„ Isaac a explicat. ‘Si le-am făcut pe toate rudele lui servitori lui. L-am binecuvântat cu cereale și vin nou. Ce mai pot face pentru tine fiule?’ „Ai doar o binecuvântarea?” Esau a plâns. „Binecuvântă-mă și pe mine Tată!” Isaac a răspuns: „Vei trăi din sabie și îi vei sluji fratele. Dar când te vei răscula, vei arunca jugul lui de pe gâtul tău.”

Esau a început să țină o ranchiună adâncă împotriva lui Iacov din cauza înșelăciunii sale. El a zis în inima lui că după moartea tătălui, când zile de jale se vor termina, îl v-a ucide pe Iacov.

– Fratele tău Esau plănuiește să te omoare, Rebeca l-a avertizat pe Iacov. Fugi, de îndată la fratele meu Laban din Padanaram. Rămâi cu el până când furia fratelui tău se va potoli.“
Și Iacov a pornit la drum.Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *