Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Ai fi gata să mori pentru prietenii tăi?

Am o veste rea pentru tine. Stai! Nu fi trist înainte să îți spun că am și o veste bună. Cea mai bună veste din lume!

Cu care ai dori să încep? Cu cea rea, nu? Ca să scăpăm de ea.

În Romani 6:23 scrie

”plata păcatului este moartea”

Gata să mori

Ce înfricoșător! Adică vrei să spui atunci când fac o prostie, atunci când nu o ascult pe mama, atunci când o bat pe surioara mea mai mică – trebuie să plătesc?!

Da, așa ne spune Dumnezeu în Cuvântul Său, că plata păcatului este moartea. Ai păcătuit și tu? Chiar astăzi?!

Fiecare dintre noi avem lucruri care ne chinuie, ca de exemplu: iarăși fratele meu mi-a luat caietul și mi-l-a îndoit; iarăși pe mine mă trimite mama să duc gunoiul; Ah! dar eu vreau să stau pe telefon, nu vreau să ascult cuvintele acestea.

De multe ori ne luptăm cu aceste lucruri, însă uneori eșuăm, asta înseamnă să păcătuim. Oare există printre noi un copil care a făcut-o tristă pe mama lui astăzi și nici măcar nu îi pasă? Nu îți pasă că mama ta este întristată de felul cum ai vorbit cu ea? Stai! Oprește-te! Măcar acum. Tu auzi ce spune în Biblie? Plata păcatului este moartea. Ce veste îngrozitoare! Vedeți Dumnezeu dorește să ne învețe – chiar și omenește dacă furi, omori pe cineva, etc. trebuie să fii pedepsit, trebuie să mergi la închisoare.

Gata să mori

Vestea cea bună

Dar acum, cred că este timpul să îți dau și VESTEA CEA BUNĂ, nu?
Există o scăpare despre care aș dori să știi.

Este Cineva care te numește prieten, și El are cea mai bună veste pentru tine:

Gata să mori

Ioan 15:13

”Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi.”

El, Isus, te numește prieten! Știi tu cine este El? El, deține tot pământul. El este Împăratul împăraților și Domnul domnilor.

Gata să mori

Cu toate acestea, El vrea să moară în locul tău, căci nu există dragoste mai mare decât a Lui. Isus, se uită la tine și, nu știe cum să îți arate cât de mult te iubește, cât de mult te apreciază, cât de mult dorește să fii al Lui. Nu știe altă cale decât să plătească în locul tău, să ia pedeapsa în locul tău, așa că se dă la moarte în locul tău.

Dar nu orice moarte! Pedeapsa aceasta pe care o merităm eu și tu e foarte grea, implică multă suferință.

Uite cum a ales El Să moară pentru tine! S-a uitat la tine, la felul nepoliticos în care răspunzi mamei și tatălui tău, la cât de supărăcios ești, și la egoismul tău, a văzut cum minți uneori, te-a văzut când ai furat… Te-a văzut și a ales să moară în locul tău astfel:

Isaia 53:3

”disprețuit și părăsit de oameni, om al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit că îți întorceai fața de la El…era străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre… a fost chinuit și asuprit…”

Gata să mori
Gata să mori
Gata să mori

Ioan 19:3

”Plecăciune, împăratul iudeilor. Si-I dădeau palme… L-au bătut… au împletit o cunună de spini, i-au pus-o pe cap”

Gata să mori

Ce spui tu?

Păstrând această imagine în minte, a Împăratului care mă numește prieten și care Și-a dat viața pentru mine, care S-a lăsa zdrobit, chinuit și asuprit pentru mine, care a permis să I se pună această coroană de spini pe cap. O! Te rog uita-te în ochii Lui! Uită-te la fața Lui și spune-I:

Degeaba Ți-ai dat viața pentru mine. Jertfă Ta nu înseamnă nimic pentru mine. Nu vreau să Te urmez. Nu îmi place de Tine, nu îmi plac toate restricțiile pe care mi le pui. Nu vreau să Te urmez. Nu îmi pasă că Ți-ai dat Sângele ca jertfă pentru păcatele mele. Nu îmi pasă că ai murit pentru mine. Nu te vreau! Nu mai vreau să tot aud despre Tine! Nu Te vreau în viața mea, lasă-mă în pace! Nu vreau prietenia Ta!

Gata să mori

Te miră cuvintele de mai devreme? Sunt cuvintele tale, de fiecare dată când mama te strigă și răspunzi cu: ”nu vreau”, de fiecare dată când tata te roagă să îl ajuți cu ceva și tu îi spui: ”lasă-mă în pace”, de fiecare dată când mama spune: ”în locul acela nu e bine să te duci”, iar tu spui: ”acum sunt mare, fac ce vreau”. O! Cât de mult ar dori El să te spele cu Sângele Lui, El vrea ca în rănile Lui să găsești alinare. Tu vrei?

Acum poți da un răspuns, Aceluia care te numește prieten și care Și-a dat viața pentru tine.

Uită tot! Nu te grăbi să te întorci la treburile tale, la joaca ta, până nu I-ai adus Lui, prietenului tău, toate păcatele tale.

Spune acum Domnului: ”Te vreau! Curăță inima mea. Îți promit că voi scoate afară toate păcatele mele. De acum înainte voi asculta, de poruncile Tale și de părinții mei. Vreau să fiu prietenul Tău!

Gata să mori

De asemenea, dacă dorești să vorbești cu cineva, nu uita, noi suntem aici pentru tine!

Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *