Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

Un vis minunat

Când Iacov a aflat că fratele său Esau a plănuind să-l ucidă pentru ca să se răzbune pentru înșelăciunea cu binecuvântarea tatăl său. Mama lui i-a sugerat să fugă la fratele ei Laban. Isaac a binecuvântat pe Iacob înainte să plece și i-a spus să nu se căsătorească cu nici o femeie canaanită, dar să găsească o soție din fiicele lui Laban.

Deci Iacov a pornit într-o călătorie lungă spre nord spre Harran unde Laban și familia lui au trăit.

În călătoria sa se opri noaptea, pentru că soarele apusese. Luând o piatră mare, o puse sub cap și se culcă.


Un vis minunat

A avut un vis în care a văzut o scară urcând de pe pământ, cu vârful atingând cerul și îngerii lui Dumnezeu urcau și coborau pe ea. Iar deasupra ei stătea Domnul.

Domnul a spus: „Eu sunt Domnul, Dumnezeul lui Avraam și Isaac. Eu îți voi da ție și urmașilor tăi pământul pe care stai. Urmașii tăi vor fi ca pulberea pământului și tu te vei răspândit în toate direcţiile. Toate familiile pământul vor fi binecuvântate în tine și în sămânța ta. Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge și te voi aduce înapoi în țara aceasta, căci nu te voi părăsi până nu voi împlini ce-ți spun.”

Când Iacov s-a trezit s-a gândit: „Domnul este în locul acesta, și eu n-am știut.” I-a fost frică și a spus: „Cât de înfricoșat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor. „

Devreme în dimineața următoare Iacov a luat piatra pe care o pusese căpătâi, a pus-o ca stâlp de aducere aminte și a turnat ulei pe vârful ei.


A zecea parte

A numit acel loc Bethel ceea ce înseamnă „Casa lui Dumnezeu”.

Iacov a făcut un jurământ, spunând: „Dacă va fi Dumnezeu cu mine și mă va păzi în timpul călătoriei pe care o fac, dacă-mi va da pâine să mănânc și haine să mă îmbrac și dacă mă voi întoarce în pace în casa tatălui meu, atunci Domnul va fi Dumnezeul meu. „

Iacov a declarat: „Piatră aceasta pe care am pus-o stâlp de aducere aminte va fi casa lui Dumnezeu și îți voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da. „

Iacov a pornit din nou în călătoria sa către Harran să stea cu fratele mamei sale, Laban.Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *