Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Cum să faci față provocărilor zilnice?!

Bună ziua, dragi copii!

Înainte să începem cu povestea ar fi bine dacă ne-am întreba:

Cum reacționăm noi când suntem provocați?

Poate te gândești: eu sunt doar un copil, cu ce aș putea eu să fiu provocat?

Ei bine, poate chiar astăzi de dimineață când ți-ai pus laptele peste bolul cu cereale ai avut un accident și ai împrăștiat cereale peste tot. Desigur e o provocare mică, dar tot e o provocare.

Sau poate părinții tăi te-au rugat să cureți dormitorul fraților tăi. Nu dormitorul tău, dormitorul fraților tăi și e așa o dezordine acolo că nu știi de unde să începi. Asta e o provocare!

Sau poate la școală îți aduci aminte de timpuri în care colegii tăi au râs de tine. Și aceea poate fi o provocare!

Acestea sunt doar câteva exemple. Nu știu care sunt provocările tale, dar dacă ești cinstit și cauți cu atenție vei găsi care sunt provocările din viața ta.


Dar cum răspundem provocărilor?

Atunci când ceva pare așa de mare și dificil, poate chiar de speriat. cum reacționăm?


Povestea regelui Iosafat

Lăsați-mă să vă spun o poveste foarte veche despre un rege numit Iosafat.

Într-o zi mesagerii au venit la regele Iosafat să îi spună că o mare, mare armată vine împotriva lor. Nu doar o armată obișnuită, ci trei armate lucrând împreună. Biblia spune că Iosafat a fost înspăimântat, dar a făcut un plan. A fost un plan foarte bun. A mers la Domnul pentru sfat și a spus tuturor celor din Iuda să se roage. Aceasta a fost o mișcare foarte înțeleaptă.

Oamenii chiar s-au rugat, s-au strâns împreună și s-au rugat. Iosafat a stat în fața templului, s-a rugat și el, și știi ce?! Dumnezeu le-a auzit rugăciunea. Dumnezeule le-a răspuns rugăciunii printr-un om numit Iahazia. Dumnezeu a avut un mesaj special pentru oamenii lui, iar oamenii au ascultat poruncile Domnului. Li s-a spus să meargă spre locul bătăliei, să se așeze pe pozițiile, să stea ferm și să primească izbânda din Mâna Domnului. Domnul le-a spus că El va lupta pentru ei. A doua zi dimineață au plecat și au ascultat de ceea ce Domnul le-a spus. Copii imaginații doar, să mergi afară să înfrunți vrăjmașul!

Când au ieșit afară să înfrunte vrăjmașul, Iosafat a făcut ceva foarte interesant. A pus cântăreții să meargă în fruntea armatei și li s-a spus să arate calea, să cânte și să Îl laude pe Domnul pentru pentru credincioșia și pentru îndurarea Lui.


Întâmpini provocarea cu un cântec de laudă?!

Imaginați-vă copii! Imaginați-vă să vă întâmpinați vrăjmașul cu un cântec de laudă pentru Domnul. Chiar în timp ce cântau, un lucru extraordinar s-a întâmplat. Domnul a făcut armatele să lupte împotriva lor înșile, a fost confuzie între armatele vrăjmașe. Amoniți și moabiți au atacat edomiții. Apoi amoniții au atacat moabiții și s-au autodistrus unii pe alții, exact așa cum Domnul spusese. Oamenii L-au lăudat pe Domnul!

Copii, ce secret minunat putem învăța din această poveste. Să facem față provocărilor lăudându-L pe Dumnezeu! Deci data viitoare când întâmpini ceva ce e prea mare sau prea greu pentru tine sau e ceva ce nu ai mai făcut înainte, poate să fie o provocare mică sau mare. Nu uita strategia pe care a avut-o armata lui Iosafat, cântă un cântec de laudă pentru Dumnezeu. Stai ferm, El va lupta pentru tine.

Dragi copii, provocările vor veni. Vrăjmașul îți vă șopti că ești prea slab, că nu veți reuși să fii ascultător, că nu veți reuși să îl iubești pe copilul acela care te tot sâcâie și îți face viața grea, că nu veți reuși să nu te mai enervezi, etc. Dar tu când provocarea îți stă înainte începe să cânți o cântare de laudă pentru Dumnezeu! Copii, fără Dumnezeu nu avem nici o șansă să biruim provocările din viața noastră de zi cu zi, însă cu El vom avea parte de multe victorii.


Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am pus mai sus. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂

De asemenea, dacă dorești să vorbești cu cineva, nu uita, noi suntem aici pentru tine!


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Un gând despre „Cum să faci față provocărilor zilnice?!

 1. Ce frumos!
  Multumim pentru încurajarea de a rămâne lânga Domnul si prin provocarile vietii care vin.
  Cum? Cântând!
  Da! Când numai de cantat nu iti arde. Dar trebuie probata asta, chiar functioneaza. Sau macar…te linisteste si vezi apoi cu alti ochi provocarea primita.
  Eu am sa le citesc aceasta povestire baieteilor nostri.
  Multumesc, Oana!
  Picii te iubesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *