Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

Promisiunea lui Dumnezeu

Dumnezeu i-a vorbit lui Avram într-o viziune:  – Nu te teme, Avrame! Eu sunt scutul tău şi răsplata ta cea foarte mare.

Avram a protestat:  – Doamne Dumnezeule, nu mi-ai dat copii, iar persoana care va moşteni tot ceea ce am este sluga mea, Eliezer din Damasc.

– Nu Eliezer va moşteni, ci un fiu al tău, – răspunse Dumnezeu. Dumnezeu l-a dus afară pe Avram să se uite pe cerul de noapte. – Uită-te sus pe cer, şi numără stelele, dacă poţi să le numeri. Sămânţa ta va fi atât de numeroasă ca şi stelele. 


Avram Îl crede pe Dumnezeu

Avram a crezut ceea ce ia spus Dumnezeu. Dumnezeu a declarat:  – Eu sunt Domnul, care te-am adus afară din Ur, din Caldea pentru a-ţi da acest pământ.

– Doamne Dumnezeule, prin ce voi şti că voi stăpâni acest pământ? – întrebă Avram.  Dumnezeu i-a spus să aducă o viţea, o capră şi un berbec, fiecare de trei ani, o turturea şi un pui de porumbel. 

Avram L-a ascultat, şi a sacrificat animalele, despicându-le pe toate în două, în afară de păsări.

Le-a aranjat jumătăţile de trupuri moarte vizavi unul de altul. Au venit nişte păsări răpitoare, dar Avram le-a alungat.


Visul lui Avram

Pe la apusul soarelui un somn adânc a căzut pe Avram, şi a venit peste el un întuneric cumplit. Dumnezeu l-a avertizat, spunând că urmaşii lui vor fi maltrataţi ca sclavi într-o ţară străină timp de 400 de ani. 

Apoi Dumnezeu i-a spus că va pedepsi naţiunea care i-a făcut sclavi, şi va scoate poporul de acolo. Vor părăsi ţara aceea cu bogăţii pentru a trăi în ţara promisă de Dumnezeu. Dumnezeu i-a promis lui Avram că el va trăi în pace până la bătrâneţe. 

Când soarele apuseseră, a apărut un fum ca din cuptor şi o flacără de foc, şi au trecut între trupurile moarte puse pe pământ de Avram. Dumnezeu i-a promis lui Avram că le va da moştenitorilor săi ţara de la râul din Egipt până la râul Eufrat. 

După aceea, însă, Avram şi soţia sa, Sarai, au îmbătrânit fără să aibă familia lor proprie. Fiul promis de Dumnezeu încă nu a ajuns, iar Sarai a devenit prea bătrână pentru a mai avea copii. Oare îşi va ţine Dumnezeu promisiunea? Cum va avea Avram moştenitori?


Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *