Publicat în ponturi, MOM O' CLOCK

Mama – SCULPTOR DE SUFLETE –

Dragile mele,

Se apropie ziua mamei!
Iar până pe 8 martie m-am gândit să vin cu câteva mesaje de încurajare pentru voi. Sper să vă fie cu folos!


CITAT

”Nu există nici o carieră mai nobilă decât maternitatea când aceasta se arată în toată splendoarea ei. Nu există posibilități mai mari decât acelea de a fi mamă și în nici un alt domeniu eșecul nu aduce penalizări mai grave ca aici. Cu ce grijă trebuie să se pregătească o mamă pentru o asemenea însărcinare!

Dacă un mecanic, care lucrează doar cu ”obiecte”, trebuie să studieze la o școală profesională; dacă doctorul, în ale cărui mâini îndemânatice vor fi încredințate vieți omenești, trebuie să treacă printr-o școală medicală superioară; dacă un profesor, care contribuie la modelarea unei minți umane, trebuie să se instruiască la universitate, cu cât mai mult o mamă, care modelează sufletele oamenilor de mâine, trebuie să învețe la cea mai înaltă dintre toate școlile și de la cel mai mare Sculptor: Dumnezeu Însuși!

Încercarea de a îndeplini această sarcină fără o pregătire prealabilă corespunzătoare este o tragedie, iar rezultatul unei astfel de abordări vor afecta generații la rând.

Pe de altă parte, nu există nici o poziție mai înaltă, la care ar putea aspira o ființă omenească, decât aceea a unei mame credincioase, o femeie a rugăciunii inspirată și călăuzită de Duhul lui Dumnezeu.

”Regina care stă pe tronul casei, cu coroana pe frunte și cu sceptrul în mână, într-o postură în care nu se va putea afla vreodată  nici o altă persoană în afară de ea, este mama. Întronarea ei este definitivă, domnia ei este fără egal, iar problemele morale ale împărăției sale sunt de o însemnătate eternă.”

Autor necunoscut

Fragment din cartea Sculptarea sufletului, de E.F&L Harvey


Vă recomand cu căldură această carte scrisă cu pasiune și îndrăzneală.

E o lectură despre responsabilitatea care vine la pachet cu titlul de ”mama” și ”tata”. O încurajare și un ghid pentru părinții care se află în căutara de a învăța cum să sculpteze suflețelul care i-a fost încredințat astfel încât să semene tot mai mult cu forma pentru care a fost creat.

Cu bucurie,
Oana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *