Publicat în zidim zâmbete, WE O' CLOCK

POTRIVEȘTE FORMA

Bună ziua, tuturor!

Odată cu venirea primăverii sigur vă gândiți și la acea curătenie mai intensă prin casă, nu?… Mămicilor, dacă tot scoateți afară toată vesela și ustensilele de prin sertare că să curațați, vă propun un joc care l-am numit ”potrivește forma” și care îi va ține ocupați pe pruncii până vă faceți voi treaba.

Partea bună a acestui joc este faptul că le place muuult copiilor și le stimulează celulele cenușii 😀 unde mai pui că nu trebuie să cumperi nimic, ci folosești doar ce ai deja acasă.

Partea rea este că vreți, nu vreți, va trebui să spălați apoi toate acele ustensile pe care le-ați folosit. Și ar trebui să fie multe ca jocul să fie cât mai stimulativ pentru mintea lor.


NECESARUL

  • HÂRTIE – poate fi chiar și hârtie care a fost deja folosită pe ambele părți căci oricum trasați conturul formei cu markerul.
  • USTENSILE – muuuulte
  • MARKER – pentru a trasa conturul formelor pe coala de hârtie
  • BANDĂ ADEZIVĂ – pentru a fixa foile de hârtie între ele, dar și pe podea

CUM SE PROCEDEAZĂ

Pui toate ustensilele pentru joc pe o tavă sau într-un coș. Important este să fie împreună ca să știe copiii exact care sunt ustensilele pentru joc.

USTENSILE

Colile de hârtie trebuie lipite între ele astfel încât să obțineți o suprafață suficient de mare să includă toate contururile formelor ustensilelor pe care doriți să le folosiți .

HARTIE

Următorul pas este să puneți ustensilele, pe rând, pe foaia de hârtie și să le trasați conturul pe aceasta cu ajutorul unui marker, de preferat.

POTRIVESTE FORMA

Adunați copiii în jurul colii de hârtie pe care ați fixat-o pe podea/ masă și explicațile că trebuie să potrivească forma ustensileleor pe coala de hârtie.

Distracție plăcută!


Uite cum a mers la noi!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *