Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Izolat în casă?!

Poate te-ai trezit în această dimineață și te-ai gândit: O, nu! Încă o zi izolat în casă.

Sau poate te gândești: până la urma nu e atât de rău să fiu închis în casă, sunt o mulțime de lucruri pe care le pot face, sunt multe activități cu care îmi pot umple timpul.

Mă gândesc la voi, la toți copiii care trebuie să stea încă acasă: Oare, ce faceți voi toată ziua? Poate că și voi, precum acești copii, căutați… broaște.

Poate vă plac tot felul de insecte din gradina voastră: viermi, melci, râme.


Zilele acestea am văzut o poză cu niște copii izolați în casă, exact ca tine și ca mine. Acești copii păreau să se mulțumească jucându-se cu ceva foarte simplu – niște forme de lemn.

Mama copiilor a spus ca ei sunt atât de fericiți, jucându-se cu aceste cuburi de lemn. Vedeți, niște cuburi de lemn și o imaginație bogată îi ține ocupați ore în sir.


Idei și creativitate

Ce cadou special a dat Domnul copiilor Lui: idei și creativitate. Putem face atât de multe lucruri cu ajutorul creativității.

Am văzut și această imagine:

Niște copii foarte creativi, nu-i așa? Au transformat aceste conserve, legate cu sârmă, într-o mașină de jucărie. Sunt sigură că acești copii s-au bucurat în timpul când au confecționat mașina, dar și când s-au jucat cu ea. Copii, sa nu uitați, că este un cadou dacă te poți juca.

Uitați-vă la aceste jucării confecționate din lucruri atât de simple: cutii de carton, pachet de șervețele, sticle de plastic, o cutie de cereale. Sunt sigură că și voi puteți găsi aceste obiecte în casa voastră și puteți fi, și voi, foarte creativi.

Îi mulțumiți vreodată Domnului pentru sănătatea și puterea pe care o aveți ca să vă puteți juca? Este un fel prin care Dumnezeu v-a binecuvântat. Responsabilitățile voastre din timpul zilei sunt mici: câteva vase de spălat, de maturat repede ceva, câteva treburi pentru mama, câteva teme pentru școală, câteva exerciții la matematică… iar apoi puteți, din nou, să vă jucați.

Știu că vă place să vă jucați: să construiți, să gătiți, să desenați, să citiți, să jucați fotbal.


Puțin prea ocupați?

Dar copii câteodată aceste activități care ne distrează pot fi o capcana în viața noastră. Știți de ce? Pentru că pot deveni mai importante pentru noi decât Domnul Isus. Putem deveni atât de ocupați cu joaca încât nu ne mai facem timp în inimă pentru Domnul Isus. Câteodată suntem atât de concentrați la jocul nostru încât nu mai băgăm în seamă vocea Domnului Isus, sau nu mai vrem să auzim ce ne spune Domnul Isus. Suntem așa de ocupați cu bețișoarele și pietrele încât nu mai auzim ca ne strigă tata; sau cu căsuța de păpuși încât nu o mai auzim pe surioara noastră care plânge.

Poate voi, cei mai mari, aveți deja ambiții și vise care vă umplu mintea.

Sunteți atât de preocupați cum să obțineți ceea ce visați încât blocați vocea blândă a lui Dumnezeu. Trist! El chiar ar fi dorit să te ajute, dar tu nu vrei să Îl implici în planul tău. De ce oare? Îți faci cumva planuri care te-ar face să roșești în Fața Lui Dumnezeu?

E frumos când putem să ne jucăm, dar cel mai important este să auzim vocea Domnului. Indiferent ce facem, să Îl rugăm pe Domnul Isus să ne învețe sa-I auzim vocea.


Este cineva la ușă!

În Apocalipsa 3:20 este un verset care spune:

”Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.”

Știți, Domnul Isus vrea sa-L primim în orice parte a vieții noastre. El stă la ușa inimii noastre și bate.

Mă rog, ca atunci când sunteți ocupați cu temele pentru școală, o ajutați pe mama sau vă jucați, să aveți o inima care Îl ascultă pe Domnul Isus. Amintiți-vă ca El sta la ușa inimii noastre. El bate!

Deschide-ți inima și lasă-L să intre înăuntru.Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am pus mai sus. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂

De asemenea, dacă dorești să vorbești cu cineva, nu uita, noi suntem aici pentru tine!


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

4 gânduri despre „Izolat în casă?!

    1. Bună ziua, Alina!
      Mă bucur că ți-a plăcut articolul nostru!
      Să nu uiți să deschizi, și tu, ușa Domnului Isus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *