Publicat în ponturi, MOM O' CLOCK

Vorbește copiilor tăi despre Dumnezeu

Vorbind într-o zi cu Nydia, o prietenă scumpă pentru mine, am întrebat-o cum a reușit să sădească o dragoste așa de mare pentru Dumnezeu în inima copiilor ei. Iar ea mi-a răspuns sincer, așa cum veți citi și în cele ce urmează, că le vorbește mereu copiilor ei despre Dumnezeu.


Cum arată o zi obișnuită din viața de mamă?

E foarte, foarte, foarte aglomerată… Majoritatea mămicilor își încep ziua cu sunetul alarmei… sau a unui plânset de bebeluș. Apoi lucrurile încep să se desfășoare… Mai sunt și ceilalți care trebuie să se trezească, micul dejun de pregătit, unii trebuie pregătiți să iasă pe ușă și să meargă la școală, gospodăria de care trebuie să te îngrijești, să nu mai vorbim de cumpărături, pregătirea mesei de seară, activități extracurriculare pentru toată lumea, școala de acasă… și poate chiar propria ta slujbă.

Bine, în mijlocul tuturor celor de mai sus -și mai mult!- Dumnezeu te ajută să faci câte două lucruri în același timp. Tot timpul ocupat de viața ta personală și de familie trebuie să fie gestionat și îngrijit, DAR tot așa trebuie să îi înveți pe copii tăi despre Dumnezeul atotputernic.


Ai nevoie de o pregătire specială pentru a fi o mamă creștină bună?

Dumnezeu nu îți cere nici o îndemânare specială, antrenament, licență sau abilități. Nu, indiferent de creșterea sau educația ta, tu poți îndrepta inima celor mici (și mari!) spre Dumnezeu. Vrei ca copiii tăi să îl iubească pe Dumnezeu? Atunci vorbește despre El! Dacă nu vorbești despre El, transmiți un mesaj tare copiilor tăi că Dumnezeu nu este chiar atât de important pentru noi.

Folosește contextul vieții de zi cu zi ca oportunități ca să-i înveți despre Dumnezeu și să vorbești despre El. Concentrează toată viața de zi cu zi asupra Lui si a învățăturilor Sale. De exemplu: poate pregătiți masa împreună sau aranjați masa împreună cu copii. Amintește-le că Dumnezeu se îngrijește de ai Lui, că El a promis să aibă grijă de toate nevoile noaste. Împărtășește cu ei că dacă le va fi foame și sete după dreptate vor fi umpluți și binecuvântați. (Matei 5:6)

Se înțeleg toți copiii bine unul cu celălalt? Chiar dacă da -sau nu- vorbește mereu despre poruncile lui Dumnezeu de a fi buni unii cu alții, de a face altora (inclusiv fraților și surorilor lor) ceea ce ar dori ca să li se facă lor.

Biblia spune ca cei neprihăniți (aceasta ar trebui să fi tu, mamă!) trebuie să mediteze la scripturi mereu. Și Biblia îți spune ție, prețioasă mamă după inima lui Dumnezeu, că trebuie să le vorbești zi și noapte copiilor tăi despre El.


De la ce vârstă să începem să vorbim copiilor noștri despre Dumnezeu?

Nu e niciodată prea devreme…

Un faimos profesor de vioară din Japonia spune: cu cât mai devreme un copil este expus la muzică, cu atât va fi un muzician mai bun. Dr. Shinichi declară că: ”așa cum un copil imită gesturile, așa poate imita și muzica” apoi a prescris apoi: ”din acest motiv este extrem de important ca un copil să nu audă altceva decât o muzică bună de la o vârstă foarte fragedă.

Aici este un om, un profesor de muzică care spune cât de important este să începem cariera de muzică a copiilor de la o vârstă foarte fragedă, dacă ne dorim să devină CEI MAI BUNI!

Cu mult mai important -nu, critic!- este ca copii pe care i-am primit din mintea, inima și mâna lui Dumnezeu să nu audă nimic altceva decât de bine în casele noastre creștine. Apostolul Pavel a scris în privința lui Timotei: ”din pruncie cunoşti Sfintele* Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire prin credinţa în Hristos Isus.„ (2 Timotei 3:15) Mă rog ca aceasta să fie adevărat despre tine și familia ta.

Cum să vorbim despre El zi și noapte dacă nu suntem mereu preocupați ca viețile noastre să Îi fie plăcute Lui în tot ceea ce spunem și facem. Pentru că gura vorbește despre ce este inima plină. Dragă mamă, testează-ți și examinează-ți inima.


E prea târziu să încep să vorbesc astăzi copiilor despre Dumnezeu dacă nu am făcut-o până acum?

…și nu e niciodată prea târziu

Folosește chiar această secundă ca să începi să vorbești despre lucrurile lui Dumnezeu. El va fi credincios și va onora și va binecuvânta ascultarea ta de a urma Cuvântul Lui. Mulțumește-i lui Dumnezeu pentru ceea ce poți învăța, chiar și acum… astăzi. Nu deveni imobilizat de greșelile din trecut și de inactivitate. Mărturisește-le, apoi cu o nouă vitalitate și o nouă vigoare începe să vorbești copiilor tăi despre Dumnezeu.


Dragă mamă, acolo unde ești, sper că ți-au prins bine aceste gânduri.

Îți doresc să primești de sus multă, multă credință, încurajare și putere ca să vorbești copiilor tăi despre Dumnezeul nostru.


Dacă ți-ar prinde bine să vorbești cu cineva despre problemele prin care treci, dacă ai nevoie de un sfat pentru o situație anume prin care treci sau dacă pur și simplu dorești să iei legătura cu alte mămici din comunitatea noastră, ne poți scrie pe adresa noastră de mail: sclipiride@viatasicantec.ro

Deasemenea, dacă vrei să afli prima despre noile noastre articole alătură-te comunității noastre abonându-te la blogul nostru.

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *