Publicat în cuvinte mari pentru o zi mică, KIDS O' CLOCK

Tu, pe care îl vei hrăni?

O bună prietenă a mea mi-a spus într-o zi că în fiecare dintre noi locuiesc doi lupi. Da, ai auzit bine doi lupi! Unul alb și unul negru.

De atunci mă tot gândesc la acești doi lupi… Hm, ce îți trece ție prin minte prima dată când auzi cuvântul ”lup”?

Spaimă!

Știu că lupii sunt mereu înfometați. De curând am citit, că lupul când vânează, nici măcar nu mai așteaptă ca animalul pe care la vânat să moară, ci începe să îl mănânce imediat ce a reușit să îl doboare. În cazul în care un timp îndelungat nu găsesc hrană, încep să îi mănânce pe aceia care sunt mai slabi, mai bătrâni sau mai bolnavi, din propria haită. Cruzi și nemiloși!

Pe lângă faptul că mă înspăimântă, îmi plac totuși lupii căci sunt sociabili. Aceștia trăiesc împreună în haită și nu sunt singuratici.

Dar, haideți să vorbim despre acești doi lupi din inima mea și a ta.


Lupul alb

Lupul alb  este blând, liniștit, te va încuraja mereu să te menții curat. El reprezintă tot ceea ce este bun în tine. El mereu îți va șopti cuvinte de încurajare: Poți! Nu renunța! Ești perfect așa cum ești! Nasul tău este bun, ochii tăi sunt frumoși! Mâine va fi o zi mai bună! Privește spre cer și nu descuraja! Și pe lângă toate acestea, el se mulțumește cu compania ta.


Lupul negru

Lupul negru  este agitat, nerăbdător, nu se mulțumește cu puțin, ci vrea mereu ceea ce nu are… Va avea constant grija ca să îți amintească, ceea ce nu ai, ceea ce nu poți. Ești prea înalt, ești prea brunet, ești prea sărac, ești prea serios, ești prea gras… Lui nu îi place compania ta, e mereu preocupat să dețină controlul în inima ta. Și nu doar atât, ci să fi sigur că acesta nu va rămâne singur, ci va aduce cu el tot felul de lupi din haita lui.

Am spus: ”dacă preia controlul” pentru că, eu și tu putem decide, care dintre acești doi lupi va fi mai puternic în noi. Acela pe care îl vom hrăni mai mult, acela va fi mai puternic, iar celălalt va slabi tot mai mult, până va ajunge pe moarte.


Cu ce se hrănesc acești lupi din inima mea?

Lupul alb se hrănește cu dragoste, cu bunătate, cu rugăciune, cu ascultare de părinți, cu răbdare, cu cântece, cu speranță, cu credință în Dumnezeu, cu tot felul de lucruri și fapte bune.

Lupul negru se hrănește cu ură, cu gelozie, cu invidie, cu nerăbdare, cu imagini urâte, cu neascultare, cu bătaie între frați, cu cuvinte murdare, cu glume nepotrivite, cu batjocură față de alți copii mai slabi.


Tu, pe care din acești doi lupi l-ai hrănit până acum?

Sau, pe care îl vei hrăni de acum înainte?

  Dacă alegi să hrănești lupul alb, acesta va avea grijă de inima ta, va fi blând cu tine, te va ajuta atunci când ești trist, te va sprijini atunci când ai o problemă, te va face să fii ascultător față de părinții tăi și prietenos cu cei din jurul tău, iubitor cu frații tăi, te va face fericit.

Dacă vei hrăni lupul negru, acesta îți va distruge inimă, va veni cu toată haita lui de prieteni murdari și răi, care te vor face trist prin toate lucrurile rele pe care te vor face să le faci: cearta, mânie, minciună… Lui nu îi va păsa de suferința ta, nu se va îngriji de nevoile tale, ci va căuta mereu să te distrugă pe tine și familia ta.


Abia aștept să aud răspunsul la întrebările pe care ți le-am pus mai sus. Îmi poți lăsa răspunsul tău la secțiunea de mai jos 🙂


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *