Publicat în să ducem vestea, WE O' CLOCK

Tort în forma de Biblie

Bună dragile mele!

Ce ai fi făcut tu? Este o întrebare pe care mi-am adresat-o în primul rând mie însămi. Am fost foarte impresionată de una dintre prietenele mele și de gestul acesteia, încât m-am gândit să vă scriu și vouă.

Natașa a început un curs de cofetar, îi place mult să facă prăjituri, și sunt martoră că din mâinile ei ies niște deserturi delicioase.

Cursul a ajuns la final și așa cum se termină toate cursurile, a sosit și la ea timpul examenului final. Felul cum a ales ea să se prezinte la examen mi-a fost un exemplu și cred că este un exemplu bun pentru toți creștinii.

De mult ori ne temem de a spune celor din jur că suntem creștini, ne e teamă de reacția acestora, mai ales dacă este vorba despre un examen. O notă mică ți-ar putea lăsa o amprentă negativă asupra întregii cariere. Natașa însă, în loc ca să se rușineze că este creștină și să nu îndrăznească să spună ceva despre Domnul ei, persoanelor care au examinat-o, a ales să facă chiar contrariul. A făcut un tort în forma de Biblie, îndeplinindu-și misiunea de a duce Evanghelia la cât mai mulți oameni, chiar și examinatorilor ei.

În cele ce urmează veți putea citi cum i-a venit ideea aceasta și ce au spus examinatorii ei.


INTERVIU

Cum ți-a venit ideea de a face un tort în forma de Biblie?

De mult m-am gândit ce tort să fac și am căutat idei. Am găsit una care îmi place foarte mult cu petale de flori. Am spus: asta o voi face! Am făcut o probă la tortul pentru aniversarea căsătoriei noastre, mi-a ieșit foarte bine și am fost convinsă că asta este idea de tort cu care mă voi prezenta la examen. Ceva legat de tehnica aceasta cu flori.
Între timp mă rugam, când îmi aminteam de examen: Doamne ce model de tort vrei Tu să fac? Mă rugam să fie totul bine, dar în același timp tot la ideea mea rămâneam.

Într-o seara, cu aproximativ o săptămână înainte de examen, am citit împreună cu soțul meu din Biblie. Nu mai știu exact de unde am citit, dar ce am înțeles eu a fost ca să spunem tuturor despre El, să nu tăcem… După ce am citit, ne-am rugat și ne-am pus în pat. Eu stăteam și mă gândeam: Doamne, acum trebuie să stăm așa separați / izolați, cum pot eu să spun despre Tine, cui? Dintr-o dată mi-a venit o idee: Eu voi merge la examen, pot să fac un tort care să spună despre Dumnezeu.


The Holy Bible cake 3

Nu ți-a fost teamă de ce vor spune examinatorii?

Cumpărasem deja tot ce aveam nevoie pentru tortul din Biblie. Înainte cu trei zile de examen au început să vină gânduri: Nu ție rușine? Toată lumea va veni cu torturi frumoase, iar tu vii cu o Biblie! Parcă începea să îmi fie rușine… Dar am fost hotărâtă!

Chiar cu o zi înainte de examen am copt blaturile în forme pătrate gândindu-mă că să am posibilitatea să fac și altceva, aproape că m-am dat bătută. Apoi iarăși am citit ceva încurajator.
În timp ce făceam tortul a sosit timpul de predică, am lăsat totul și am mers să ascult Cuvântul. Înainte de predică am cântat cu corul o cântare a căror cuvinte spunea: ”gura deschide-mi să vorbesc despre Cuvântul Tău ceresc…” Mi-a fost și mai clar că Domnul dorește că să fac pentru examen acest tort în forma de Biblie. Atunci am fost și mai hotărâtă să fac ceea ce Domnul îmi cere.

Au mai venit gânduri de rușine, dar nu le-am mai băgat în seama, am vrut să fac ceea ce Domnul îmi cerea. Alte gânduri au fost: dar dacă nu este Dumnezeu cel care îți cere asta? M-am gândit: și chiar dacă nu este Dumnezeu, eu tot voi face ca să îmi înving voia proprie și rușinea.

Pentru cremă, blat și fiecare strat pe care l-am făcut m-am rugat neîncetat și chiar am putut să simt cum Dumnezeu e cu mine și totul îmi ieșea foarte bine. Când mă uitam la modelul pe care îl făceam mi se părea foarte greu de făcut, însă Domnul m-a ajutat și totul mi-a ieșit chiar surprinzător de bine din prima.

Domnul s-a îngrijit și să am mașina potrivită cu care să îl transport în siguranță și fără să se topească, acum cu căldurile de afară.


Tort in forma de Biblie

Ce au spus examinatorii?

Am ajuns la examen, am lăsat tortul într-o sală și am mers să dăm examenul scris.

După examenul scris ne-am mutat în sala de expoziție. Colegii au fost primii care au putut merge să vadă torturile. De fiecare dată când ajungeau în dreptul tortului în forma de Biblie, fie scoteau cuvinte de apreciere, fie rămâneau să îl privească tăcuți. Cu siguranță Domnul a sădit o sămânță în inima lor, pe care poate nu o voi culege eu…

Apoi au venit profesorii și un chef. Nu le gusta pe toate, că erau multe, gusta doar câteva dintre ele. S-a oprit și în dreptul tortului în formă de Biblie și a exclamat: Vai, cine e așa de credincios? Parcă rușinea iarăși dorea să mă cuprindă, dar mi-am spus: Dumnezeu mi-a spus să fac așa, eu am fost ascultătoare și am făcut cum mi-a spus El, ce o fi, o fi. Examinatoarea a spus: Aș gusta, dar îmi e frică să tai că sunt foarte păcătoasă! Între timp a mai dorit și altcineva să guste, astfel a gustat și dânsa.

Nu știu cum a vorbit Dumnezeu fiecăruia, dar a fost o biruință pentru mine. Chiar dacă gânduri descurajatoare m-au atacat, Dumnezeu m-a încurajat și mi-a dat curajul ca să pot să fiu martora Lui.


P.S. A luat nota 10! Felicitări!


Cum duceți voi vestea bună mai departe?

Abia așteptăm să auzim experiențele voastre, pe care ni le puteți lăsa în căsuța de mai jos sau pe adresa noastră de email: sclipiride@viatasicantec.ro

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *