Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

Gemeni și totuși foarte diferiți!

Isaac avea patruzeci de ani când a luat-o de soție pe Rebeca. Au trecut douăzeci de ani, și Isaac s-a rugat la Domnul pentru că soția sa nu avea copii.

a perfect wife

Domnul i-a răspuns la rugăciune, și Rebaca a rămas însărcinată. A simțit mișcări tot timpul în pântece, și L-a întrebat pe Dumnezeu: „De ce mi se întâmplă acest lucru?“


Două neamuri

Domnul i-a răspuns: „Două neamuri sunt în pântecele tău; unul va fi mai puternic decât celălalt şi cel mai mare îi va sluji celui mai mic.“

Când i-a venit timpul să nască, a născut gemeni. Primul născut era roșu, și tot corpul îi era acoperit de păr, astfel l-au numit Esau.

După aceea s-a născut fratele său, ținându-se cu mâna de călcâiul lui Esau. I s-a pus numele Iacov. Esau era primul născut, deci el avea dreptul la promisiunea lui Dumnezeu dată lui Avraam.


Esau și Iacov

Băieții au crescut, și Esau a devenit un vânător priceput, căruia i-a plăcut să se afle în câmpul deschis, pe când Iacov era fericit acasă între corturi.

Issac, căruia îi plăcea vânatul, l-a îndrăgit pe Esau, iar Rebaca l-a îndrăgit pe Iacov.

Într-o zi, Esau a pornit să vâneze.

Iacov a rămas acasă și pregătea o ciorbă de linte.

Esau a ajuns acasă obosit și înfometat după vânat, și i-a zis lui Iacov: – Dă-mi să mănânc din ciorba aceea roşiatică, pentru că sunt obosit!


Atenție ce vinzi!

Iacov i-a răspuns: – Vinde-mi mai întâi dreptul tău de întâi născut.

– Uite, eu sunt pe moarte, a spus Esau, la ce-mi foloseşte dreptul de întâi născut?
– Jură-mi mai întâi că așa vei face, i-a cerut Iacov.

Esau i-a jurat, și i-a vândut dreptul de întâi născut lui Iacov.

Iacov i-a dat lui Esau niște pâine și niște ciorbă de linte. El a mâncat și a băut, apoi sa sculat și a plecat. Astfel, Esau și-a nesocotit dreptul de întâi născut. Nu îi păsa de promisiunea lui Dumnezeu de a face o națiune mare din descendenții lui, din care să se nască și Mântuitorul lumii.


Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *