Publicat în zidim zâmbete, WE O' CLOCK

Gălăgie… sau muzică în bucătărie

Gălăgie?! După o zi obositoare, acest articol nu pare să fie cel mai de dorit, ne-am dori liniște, nu? Dar dacă l-am numi -muzică în/din bucătărie-? Da, aceste jucării se pot confecționa din lucruri simple, chiar banale, pe care orice gospodărie ar trebui să le aibă.

Sper, totuși, ca astăzi să nu fie chiar aceea zi în care îți dorești liniște, căci vă propunem să faceți împreună niște „zăngănitoare” (așa le-am numit noi :)).

Ideea am văzut-o mai demult într-o poza, iar realizarea ei a fost pusă în practică atunci când un micuț pe nume Avraam de 2 ani, a descoperit raftul nostru cu condimente și a mai descoperit că dacă miști în sus și în jos de acele borcănele cu capac se aud diferite sunete.

Astfel ne-am pus împreună să confecționăm ”zăngănitoarele”. Niște obiecte muzicale de joacă și foarte ușor de confecționat, chiar acasă.


necesarul

  • tuburi de carton de la hârtie igienică / folie de bucătărie, etc.
  • hârtie de împachetat
  • bandă adezivă, de preferat lată
  • diverse boabe mai mari și mai mici (de exemplu: fasole, năut, orez, etc.) – ce găsiți prin bucătărie
  • lipici
  • foarfecă
  • liniar
  • creion

cum se procedează

1. Se măsoară tuburile de carton, apoi se desenează lungimea și lățimea acestora pe hârtia de împachetat.

2. Se vor decupa dreptunghiurile de hârtie.

3. La unul din capete se pune bandă adezivă. Este mai indicat ca banda să fie lată ca să nu puneți două bucăți de bandă îngustă așa cum am pus noi.

4. Înainte de a acoperi și cel de-al doilea capăt, se vor introduce în tub boabele. În acesta noi am pus boabe de năut.

* Vă recomand să folosiți mai multe dimensiuni de tuburi sau cel puțin mai multe tipuri de boabe, astfel veți obține sunete diferite.

5. Se aplică lipici pe hârtia decorativă și se lipește de tubul de carton.

Gata! Zăngănitoarele noastre sunt gata! A fost simplu de confecționat, și totuși, sunt niște jucării creative și super distractive.

* Poate vă întrebați de ce am făcut doar două tuburi, căci pregătisem pentru trei tuburi. 😀 Ei bine, micuțul Avraam, după ce s-a plictisit să mute boabele de orez dintr-un bol în celălalt a vrut să vadă ce gust are cartonul tubului… A fost atât de ”topit” încât nu l-am mai putut folosi.


Sperăm că veți încerca și voi aceste jucării muzicale!

P.S. Vom reveni în curând cu un video în care să auziți și cum sună zăngănitoarele noastre 🙂

Dacă v-a plăcut ideea, nu uitați să ne scrieți!
Dar și dacă aveți alte idei pentru noi, scrieți-ne în căsuța de mai jos sau pe adresa noastră de email: sclipiride@viatasicantec.ro

Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *