Publicat în povestea de noapte bună, KIDS O' CLOCK

Cum a început lumea?

ZIUA 1

La început, Dumnezeu a creat cerurile şi pământul. Pământul nu avea formă şi era gol, iar Duhul lui Dumnezeu plutea peste ape. Dumnezeu a zis: – Să fie lumină! A numit lumina „zi“, iar întunericul l-a numit „noapte“. Acestea s-au întâmplat în prima zi a creaţiei.


ZIUA 2

În a doua zi, Dumnezeu a creat cerul şi norii, pe care i-a separat de apele de pe pământ. Şi Dumnezeu a văzut, că ceea ce făcuse este bun.


ZIUA 3

În a treia zi, Dumnezeu a poruncit să apară uscatul, şi apele să se adune în mări.

Apoi Dumnezeu a zis: – Să dea pământul plante de toate felurile care să facă sămânţă şi pomi fructiferi care să dea rod cu sămânţă în el.

Totul s-a întâmplat cum a poruncit Dumnezeu. Au crescut plante de toate felurile şi pomi cu roade şi cu sămânţă.

Dumnezeu a văzut toate acestea, şi a declarat că totul este bun.


ZIUA 4

În a patra zi a creaţiei, Dumnezeu a pus la loc soarele, luna şi stelele. Au început să se numere zilele şi nopţile, anotimpurile şi anii. Dumnezeu s-a bucurat, şi a văzut că totul este bun.


ZIUA 5

În a cincia zi Dumnezeu a zis: – Apele să fie pline de peşte, iar cerul de păsări! Dumnezeu le-a binecuvântat, şi le-a zis să se înmulţească. Iarăşi a văzut că ceea ce crease era bun.


ZIUA 6

În a şasea zi a creaţiei, Dumnezeu a zis: – Să fie multe specii de vieţuitoare pe pământ!

El a creat vite, reptile şi animale sălbatice de multe feluri.

Şi s-a bucurat de creaţiile sale.

Apoi Dumnezeu a spus: – Să alcătuim om după chipul Nostru, să domnească peste toată creaţia de pe pământ, de pe ceruri şi din mări. Dumnezeu a format omul din ţărână, şi a suflat viaţă în nările lui. Omul a devenit un suflet viu.

Dumnezeu l-a numit Adam, şi l-a pus într-o grădină pe care a plantat-o în Eden. Adam a lucrat şi a păzit grădina.

Dumnezeu i-a dat voie să mănânce din orice pom din grădină.

În mijlocul grădinii însă erau doi pomi speciali. Unul era pomul vieţii, iar celălalt era pomul cunoaşterii binelui şi răului. Dumnezeu i-a zis lui Adam: – Poţi să mănânci din orice pom cu excepţia pomului cunoaşterii binelui şi a răului. Dacă mănânci din acesta, vei muri.

Dumnezeu a adus animalele la Adam să le dea nume.
Adam a dat numele tuturor animalelor.

Apoi Domnul a zis: – Nu este bine ca omul să fie singur. Îi voi alcătui un ajutor potrivit.

Dumnezeu a trimis un somn adânc peste Adam. În timp ce dormea, Domnul a luat una dintre coastele lui şi a făcut o femeie din ea.

Dumnezeu i-a arătat femeia lui Adam, iar el a zis: – Ea este o parte din oasele mele şi carnea mea! Să fie numită femeie, pentru că fusese luată din bărbat.

Dumnezeu s-a uitat peste tot ce alcătuise, şi a fost încântat. Astfel s-a sfârşit ziua a şasea.


ZIUA 7

În a şaptea zi Dumnezeu s-a odihnit. A binecuvântat ziua a şaptea, şi a sfinţit-o, pentru că în ea s-a odihnit de toată lucrarea pe care a făcut-o în creaţie.Dacă ți-a plăcut povestea din seara acesta sau dacă ai întrebări, scrie-ne în căsuța de mai jos.
Noapte bună, dragi copii!Cu bucurie,
Oana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *