Publicat în măseaua de minte, KIDS O' CLOCK

6 informații despre Lună

Continuăm seria noastră de informații despre sistemul solar, cu un articol în care ne sunt prezentate 6 informații despre Lună.
La sfârșitul articolului am lăsat și o învățătură drăguță.

1.Luna este satelitul natural al Pământului.

2.Luna, ca oricare alt corp ceresc, nu luminează, ci doar reflectă lumina de la Soare întocmai ca o oglindă.

3.Pe Lună este foarte cald ziua, temperatura medie fiind de 107oC, iar noaptea foarte frig cu temperaturi medii de -153oC.

4.Dacă pe Pământ ai cântări 60 de kg, pe Lună ai avea 10 kg, datorită gravitației Lunii care este de șase ori mai mică decât cea a Pământului.

5.Apa lichidă nu poate persista pe suprafața Lunii.

6. Daca lași o urmă pe suprafața Lunii, probabil o vei găsi tot acolo și peste foarte multă vreme, deoarece pe Lună nu există vânt.


Învățătură

Am auzit odată cum cineva descria Soarele ca fiind Dumnezeu, iar Luna ca fiind noi, creștinii. Soarele este cel care luminează! El, ne luminează pe noi, iar noi, creștinii mici și mari, trebuie să reflectăm lumina spre ceilalți copii și oamenii din jurul nostru. Să luminăm, mai ales atunci când este întuneric! Întunericul însemnă când cei care ne înconjoară: poate au probleme, poate au impresia că nimeni nu îi înțelege, sau poate alți copii își bat joc de ei. Noi, să fim întotdeauna ca Luna cea bună, care în fiecare noapte este pe cer, ca să ne lumineze și să ne aducă aminte ca Soarele este încă acolo, doar că momentan nu îl putem vedea.


Vă place să colorați? Am atașat și o planșă de colorat pentru voi.
Nu uitați să ne arătați și nouă operele voastre 🙂

Nu pierde legătura cu noi! În articolele următoare vom afla câteva curiozități despre planete.


Dacă ți-a plăcut articolul, ai întrebări sau poate ai propuneri pentru alte articole de acest gen, abia aștept să ne lași mesajul tău în căsuța de mai jos.


Cu bucurie,
Oana și piticii voioși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *